Delto BV
Online versie
De nieuwe STEP-regeling biedt volop kansen!
Per 1 juli 2016 is de nieuwe STEP-regeling van kracht. Deze is aanzienlijk toegankelijker gemaakt en biedt volop kansen voor de woningcorporaties!
Positief nieuws!

Het beschikbare budget is nog lang niet op. Veel aanvragen van 2015 zijn ingetrokken en de kwaliteit van de aanvragen is sterk verbeterd.


Conclusie: Er is nog ongeveer € 330 miljoen over om te besteden!

Om de afspraken in het Energieakkoord te kunnen behalen, heeft minister Blok de regeling een stuk aantrekkelijker weten te maken.
Aantrekkelijke wijzigingen

Vanaf 1 juli zijn de volgende wijzigingen van kracht:

  • Verhoging van subsidiebedragen voor alle categorieën.
  • Subsidies voor renovaties die verder gaan dan een Energie-Index van 1,20 (het oude energielabel A).
  • Verlaging van de minimale verbetering van 3 naar 2 Energie-Indexklassen voor bepaalde categorieën. De labelsprong van C naar A komt straks dus ook voor STEP in aanmerking!
  • Verlenging van de looptijd met 1 jaar t/m 2018.
Dus: projecten die tot nu toe niet in aanmerking kwamen omdat er onvoldoende labelstappen werden gemaakt, zijn vanaf 1 juli mogelijk wel subsidiabel!

Daarnaast is er extra geld beschikbaar voor projecten met een duurzame ambitie. Denk hierbij aan woningen die worden gerenoveerd naar het niveau nul-op-de-meter of energieneutraal!

Kansen voor Woningcorporaties 

De wijzigingen vergroten de mogelijkheden voor woningcorporaties om gebruik te kunnen maken van de STEP-regeling. 
Zo krijgen de corporaties de kans om renovaties een extra impuls te geven om op die wijze aan de eisen van het Energieakkoord te kunnen voldoen. 

 

Wilt u meer weten?

Volgende week wordt de nieuwe STEP-regeling gepubliceerd in de Staatscourant. Uiteraard houden wij u op de hoogte. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze wijzigingen voor uw projecten, neem dan gerust contact met ons op!

Hartelijke groet,
Team Delto